Lakshmi narasimha ashtottara shatanamavali

 

ॐ नारसिंहाय नमः
ॐ महासिंहाय नमः
ॐ दिव्य सिंहाय नमः
ॐ महाबलाय नमः
ॐ उग्र सिंहाय नमः
ॐ महादेवाय नमः
ॐ स्तम्भजाय नमः
ॐ उग्रलोचनाय नमः
ॐ रौद्राय नमः
ॐ सर्वाद्भुताय नमः ॥ 10 ॥

ōṃ nārasiṃhāya namaḥ
ōṃ mahāsiṃhāya namaḥ
ōṃ divya siṃhāya namaḥ
ōṃ mahābalāya namaḥ
ōṃ ugra siṃhāya namaḥ
ōṃ mahādēvāya namaḥ
ōṃ stambhajāya namaḥ
ōṃ ugralōchanāya namaḥ
ōṃ raudrāya namaḥ
ōṃ sarvādbhutāya namaḥ ॥ 10 ॥

ఓం నారసింహాయ నమః
ఓం మహాసింహాయ నమః
ఓం దివ్య సింహాయ నమః
ఓం మహాబలాయ నమః
ఓం ఉగ్ర సింహాయ నమః
ఓం మహాదేవాయ నమః
ఓం స్తంభజాయ నమః
ఓం ఉగ్రలోచనాయ నమః
ఓం రౌద్రాయ నమః
ఓం సర్వాద్భుతాయ నమః ॥ 10 ॥

ஓஂ நாரஸிம்ஹாய நம:
ஓஂ மஹாஸிம்ஹாய நம:
ஓம் தி³வ்ய ஸிம்ஹாய நம:
ஓஂ மஹாப³லாய நம:
ஓஂ உக்³ர ஸிம்ஹாய நம:
ஓஂ மஹாதே³வாய நம:
ஓஂ ஸ்தம்பஜ⁴ாய நம:
ஓஂ உக்³ரலோசனாய நம:
ஓஂ ரௌத்³ராய நம:
ஓஂ ஸர்வாத்³பு⁴தாய நம: ॥ 1௦ ॥

ॐ श्रीमते नमः
ॐ योगानन्दाय नमः
ॐ त्रिविक्रमाय नमः
ॐ हरये नमः
ॐ कोलाहलाय नमः
ॐ चक्रिणे नमः
ॐ विजयाय नमः
ॐ जयवर्णनाय नमः
ॐ पञ्चाननाय नमः
ॐ परब्रह्मणे नमः ॥ 20 ॥

ōṃ śrīmatē namaḥ
ōṃ yōgānandāya namaḥ
ōṃ trivikramāya namaḥ
ōṃ harayē namaḥ
ōṃ kōlāhalāya namaḥ
ōṃ chakriṇē namaḥ
ōṃ vijayāya namaḥ
ōṃ jayavarṇanāya namaḥ
ōṃ pañchānanāya namaḥ
ōṃ parabrahmaṇē namaḥ ॥ 20 ॥

ఓం శ్రీమతే నమః
ఓం యోగానందాయ నమః
ఓం త్రివిక్రమాయ నమః
ఓం హరయే నమః
ఓం కోలాహలాయ నమః
ఓం చక్రిణే నమః
ఓం విజయాయ నమః
ఓం జయవర్ణనాయ నమః
ఓం పంచాననాయ నమః
ఓం పరబ్రహ్మణే నమః ॥ 20 ॥

ஓஂ ஶ்ரீமதே நம:
ஓஂ யோகா³னந்தா³ய நம:
ஓஂ த்ரிவிக்ரமாய நம:
ஓஂ ஹரயே நம:
ஓஂ கோலாஹலாய நம:
ஓஂ சக்ரிணே நம:
ஓஂ விஜயாய நம:
ஓஂ ஜயவர்ணனாய நம:
ஓஂ பஞ்சானநாய நம:
ஓஂ பரப்³ரஹ்மணே நம: ॥ 2௦ ॥

ॐ अघोराय नमः
ॐ घोर विक्रमाय नमः
ॐ ज्वलन्मुखाय नमः
ॐ महा ज्वालाय नमः
ॐ ज्वालामालिने नमः
ॐ महा प्रभवे नमः
ॐ निटलाक्षाय नमः
ॐ सहस्राक्षाय नमः
ॐ दुर्निरीक्षाय नमः
ॐ प्रतापनाय नमः ॥ 30 ॥

ōṃ aghōrāya namaḥ
ōṃ ghōra vikramāya namaḥ
ōṃ jvalanmukhāya namaḥ
ōṃ mahā jvālāya namaḥ
ōṃ jvālāmālinē namaḥ
ōṃ mahā prabhavē namaḥ
ōṃ niṭalākṣāya namaḥ
ōṃ sahasrākṣāya namaḥ
ōṃ durnirīkṣāya namaḥ
ōṃ pratāpanāya namaḥ ॥ 30 ॥

ఓం అఘోరాయ నమః
ఓం ఘోర విక్రమాయ నమః
ఓం జ్వలన్ముఖాయ నమః
ఓం మహా జ్వాలాయ నమః
ఓం జ్వాలామాలినే నమః
ఓం మహా ప్రభవే నమః
ఓం నిటలాక్షాయ నమః
ఓం సహస్రాక్షాయ నమః
ఓం దుర్నిరీక్షాయ నమః
ఓం ప్రతాపనాయ నమః ॥ 30 ॥

ஓஂ அகோ⁴ராய நம:
ஓம் கோ⁴ர விக்ரமாய நம:
ஓஂ ஜ்வலன்முகா²ய நம:
ஓஂ மஹா ஜ்வாலாய நம:
ஓஂ ஜ்வாலாமாலினே நம:
ஓஂ மஹா ப்ரப⁴வே நம:
ஓஂ நிடலாக்ஷாய நம:
ஓஂ ஸஹஸ்ராக்ஷாய நம:
ஓம் து³ர்னிரீக்ஷாய நம:
ஓஂ ப்ரதாபனாய நம: ॥ 3௦ ॥

ॐ महादंष्ट्रायुधाय नमः
ॐ प्राज्ञाय नमः
ॐ चण्डकोपिने नमः
ॐ सदाशिवाय नमः
ॐ हिरण्यक शिपुध्वंसिने नमः
ॐ दैत्यदान वभञ्जनाय नमः
ॐ गुणभद्राय नमः
ॐ महाभद्राय नमः
ॐ बलभद्रकाय नमः
ॐ सुभद्रकाय नमः ॥ 40 ॥

ōṃ mahādaṃṣṭrāyudhāya namaḥ
ōṃ prājñāya namaḥ
ōṃ chaṇḍakōpinē namaḥ
ōṃ sadāśivāya namaḥ
ōṃ hiraṇyaka śipudhvaṃsinē namaḥ
ōṃ daityadāna vabhañjanāya namaḥ
ōṃ guṇabhadrāya namaḥ
ōṃ mahābhadrāya namaḥ
ōṃ balabhadrakāya namaḥ
ōṃ subhadrakāya namaḥ ॥ 40 ॥

ఓం మహాదంష్ట్రాయుధాయ నమః
ఓం ప్రాజ్ఞాయ నమః
ఓం చండకోపినే నమః
ఓం సదాశివాయ నమః
ఓం హిరణ్యక శిపుధ్వంసినే నమః
ఓం దైత్యదాన వభంజనాయ నమః
ఓం గుణభద్రాయ నమః
ఓం మహాభద్రాయ నమః
ఓం బలభద్రకాయ నమః
ఓం సుభద్రకాయ నమః ॥ 40 ॥

ஓஂ மஹாத³ம்ஷ்ட்ராயுதா⁴ய நம:
ஓஂ ப்ராஜ்ஞாய நம:
ஓஂ சண்ட³கோபினே நம:
ஓஂ ஸதா³ஶிவாய நம:
ஓஂ ஹிரண்யக ஶிபுத்⁴வம்ஸினே நம:
ஓம் தை³த்யதா³ன வப⁴ஞ்ஜனாய நம:
ஓம் கு³ணப⁴த்³ராய நம:
ஓஂ மஹாப⁴த்³ராய நம:
ஓம் ப³லப⁴த்³ரகாய நம:
ஓஂ ஸுப⁴த்³ரகாய நம: ॥ 4௦ ॥

ॐ करालाय नमः
ॐ विकरालाय नमः
ॐ विकर्त्रे नमः
ॐ सर्वर्त्रकाय नमः
ॐ शिंशुमाराय नमः
ॐ त्रिलोकात्मने नमः
ॐ ईशाय नमः
ॐ सर्वेश्वराय नमः
ॐ विभवे नमः
ॐ भैरवाडम्बराय नमः ॥ 50 ॥

ōṃ karāḻāya namaḥ
ōṃ vikarāḻāya namaḥ
ōṃ vikartrē namaḥ
ōṃ sarvartrakāya namaḥ
ōṃ śiṃśumārāya namaḥ
ōṃ trilōkātmanē namaḥ
ōṃ īśāya namaḥ
ōṃ sarvēśvarāya namaḥ
ōṃ vibhavē namaḥ
ōṃ bhairavāḍambarāya namaḥ ॥ 50 ॥

ఓం కరాళాయ నమః
ఓం వికరాళాయ నమః
ఓం వికర్త్రే నమః
ఓం సర్వర్త్రకాయ నమః
ఓం శింశుమారాయ నమః
ఓం త్రిలోకాత్మనే నమః
ఓం ఈశాయ నమః
ఓం సర్వేశ్వరాయ నమః
ఓం విభవే నమః
ఓం భైరవాడంబరాయ నమః ॥ 50 ॥

ஓஂ கரால்தா³ய நம:
ஓஂ விகரால்தா³ய நம:
ஓஂ விகர்த்ரே நம:
ஓஂ ஸர்வர்த்ரகாய நம:
ஓஂ ஶிம்ஶுமாராய நம:
ஓஂ த்ரிலோகாத்மனே நம:
ஓஂ ஈஶாய நம:
ஓஂ ஸர்வேஶ்வராய நம:
ஓஂ விப⁴வே நம:
ஓம் பை⁴ரவாட³ம்ப³ராய நம: ॥ 5௦ ॥

ॐ दिव्याय नमः
ॐ अच्युताय नमः
ॐ कवये नमः
ॐ माधवाय नमः
ॐ अधोक्षजाय नमः
ॐ अक्षराय नमः
ॐ शर्वाय नमः
ॐ वनमालिने नमः
ॐ वरप्रदाय नमः
ॐ अध्भुताय नमः ॥ 60 ॥

ōṃ divyāya namaḥ
ōṃ achyutāya namaḥ
ōṃ kavayē namaḥ
ōṃ mādhavāya namaḥ
ōṃ adhōkṣajāya namaḥ
ōṃ akṣarāya namaḥ
ōṃ śarvāya namaḥ
ōṃ vanamālinē namaḥ
ōṃ varapradāya namaḥ
ōṃ adhbhutāya namaḥ ॥ 60 ॥

ఓం దివ్యాయ నమః
ఓం అచ్యుతాయ నమః
ఓం కవయే నమః
ఓం మాధవాయ నమః
ఓం అధోక్షజాయ నమః
ఓం అక్షరాయ నమః
ఓం శర్వాయ నమః
ఓం వనమాలినే నమః
ఓం వరప్రదాయ నమః
ఓం అధ్భుతాయ నమః ॥ 60 ॥

ஓம் தி³வ்யாய நம:
ஓஂ அச்யுதாய நம:
ஓஂ கவயே நம:
ஓஂ மாத⁴வாய நம:
ஓஂ அதோ⁴க்ஷஜாய நம:
ஓஂ அக்ஷராய நம:
ஓஂ ஶர்வாய நம:
ஓஂ வனமாலினே நம:
ஓஂ வரப்ரதா³ய நம:
ஓஂ அத்⁴பு⁴தாய நம: ॥ 60 ॥

ॐ भव्याय नमः
ॐ श्रीविष्णवे नमः
ॐ पुरुषोत्तमाय नमः
ॐ अनघास्त्राय नमः
ॐ नखास्त्राय नमः
ॐ सूर्य ज्योतिषे नमः
ॐ सुरेश्वराय नमः
ॐ सहस्रबाहवे नमः
ॐ सर्वज्ञाय नमः ॥ 70 ॥

ōṃ bhavyāya namaḥ
ōṃ śrīviṣṇavē namaḥ
ōṃ puruṣōttamāya namaḥ
ōṃ anaghāstrāya namaḥ
ōṃ nakhāstrāya namaḥ
ōṃ sūrya jyōtiṣē namaḥ
ōṃ surēśvarāya namaḥ
ōṃ sahasrabāhavē namaḥ
ōṃ sarvajñāya namaḥ ॥ 70 ॥

ఓం భవ్యాయ నమః
ఓం శ్రీవిష్ణవే నమః
ఓం పురుషోత్తమాయ నమః
ఓం అనఘాస్త్రాయ నమః
ఓం నఖాస్త్రాయ నమః
ఓం సూర్య జ్యోతిషే నమః
ఓం సురేశ్వరాయ నమః
ఓం సహస్రబాహవే నమః
ఓం సర్వజ్ఞాయ నమః ॥ 70 ॥

ஓம் ப⁴வ்யாய நம:
ஓஂ ஶ்ரீவிஷ்ணவே நம:
ஓஂ புருஷோத்தமாய நம:
ஓஂ அனகா⁴ஸ்த்ராய நம:
ஓஂ நகா²ஸ்த்ராய நம:
ஓஂ ஸூர்ய ஜ்யோதிஷே நம:
ஓஂ ஸுரேஶ்வராய நம:
ஓஂ ஸஹஸ்ரபா³ஹவே நம:
ஓஂ ஸர்வஜ்ஞாய நம: ॥ 7௦ ॥

ॐ सर्वसिद्ध प्रदायकाय नमः
ॐ वज्रदंष्ट्रय नमः
ॐ वज्रनखाय नमः
ॐ महानन्दाय नमः
ॐ परन्तपाय नमः
ॐ सर्वमन्त्रैक रूपाय नमः
ॐ सर्वतन्त्रात्मकाय नमः
ॐ अव्यक्ताय नमः
ॐ सुव्यक्ताय नमः ॥ 80 ॥

ōṃ sarvasiddha pradāyakāya namaḥ
ōṃ vajradaṃṣṭraya namaḥ
ōṃ vajranakhāya namaḥ
ōṃ mahānandāya namaḥ
ōṃ parantapāya namaḥ
ōṃ sarvamantraika rūpāya namaḥ
ōṃ sarvatantrātmakāya namaḥ
ōṃ avyaktāya namaḥ
ōṃ suvyaktāya namaḥ ॥ 80 ॥

ఓం సర్వసిద్ధ ప్రదాయకాయ నమః
ఓం వజ్రదంష్ట్రయ నమః
ఓం వజ్రనఖాయ నమః
ఓం మహానందాయ నమః
ఓం పరంతపాయ నమః
ఓం సర్వమంత్రైక రూపాయ నమః
ఓం సర్వతంత్రాత్మకాయ నమః
ఓం అవ్యక్తాయ నమః
ఓం సువ్యక్తాయ నమః ॥ 80 ॥

ஓஂ ஸர்வஸித்³த⁴ ப்ரதா³யகாய நம:
ஓஂ வஜ்ரத³ம்ஷ்ட்ரய நம:
ஓஂ வஜ்ரனகா²ய நம:
ஓஂ மஹானந்தா³ய நம:
ஓஂ பரன்தபாய நம:
ஓஂ ஸர்வமன்த்ரைக ரூபாய நம:
ஓஂ ஸர்வதன்த்ராத்மகாய நம:
ஓஂ அவ்யக்தாய நம:
ஓஂ ஸுவ்யக்தாய நம: ॥ 8௦ ॥

ॐ वैशाख शुक्ल भूतोत्धाय नमः
ॐ शरणागत वत्सलाय नमः
ॐ उदार कीर्तये नमः
ॐ पुण्यात्मने नमः
ॐ दण्ड विक्रमाय नमः
ॐ वेदत्रय प्रपूज्याय नमः
ॐ भगवते नमः
ॐ परमेश्वराय नमः
ॐ श्री वत्साङ्काय नमः ॥ 90 ॥

ōṃ vaiśākha śukla bhūtōtdhāya namaḥ
ōṃ śaraṇāgata vatsalāya namaḥ
ōṃ udāra kīrtayē namaḥ
ōṃ puṇyātmanē namaḥ
ōṃ daṇḍa vikramāya namaḥ
ōṃ vēdatraya prapūjyāya namaḥ
ōṃ bhagavatē namaḥ
ōṃ paramēśvarāya namaḥ
ōṃ śrī vatsāṅkāya namaḥ ॥ 90 ॥

ఓం వైశాఖ శుక్ల భూతోత్ధాయ నమః
ఓం శరణాగత వత్సలాయ నమః
ఓం ఉదార కీర్తయే నమః
ఓం పుణ్యాత్మనే నమః
ఓం దండ విక్రమాయ నమః
ఓం వేదత్రయ ప్రపూజ్యాయ నమః
ఓం భగవతే నమః
ఓం పరమేశ్వరాయ నమః
ఓం శ్రీ వత్సాంకాయ నమః ॥ 90 ॥

ஓஂ வைஶாக² ஶுக்ல பூ⁴தோத்தா⁴ய நம:
ஓஂ ஶரணாக³த வத்ஸலாய நம:
ஓஂ உதா³ர கீர்தயே நம:
ஓஂ புண்யாத்மனே நம:
ஓம் த³ண்ட³ விக்ரமாய நம:
ஓஂ வேத³த்ரய ப்ரபூஜ்யாய நம:
ஓம் ப⁴க³வதே நம:
ஓஂ பரமேஶ்வராய நம:
ஓஂ ஶ்ரீ வத்ஸாங்காய நம: ॥ 9௦ ॥

ॐ श्रीनिवासाय नमः
ॐ जगद्व्यपिने नमः
ॐ जगन्मयाय नमः
ॐ जगत्भालाय नमः
ॐ जगन्नाधाय नमः
ॐ महाकायाय नमः
ॐ द्विरूपभ्रते नमः
ॐ परमात्मने नमः
ॐ परज्योतिषे नमः
ॐ निर्गुणाय नमः ॥ 100 ॥

ōṃ śrīnivāsāya namaḥ
ōṃ jagadvyapinē namaḥ
ōṃ jaganmayāya namaḥ
ōṃ jagatbhālāya namaḥ
ōṃ jagannādhāya namaḥ
ōṃ mahākāyāya namaḥ
ōṃ dvirūpabhratē namaḥ
ōṃ paramātmanē namaḥ
ōṃ parajyōtiṣē namaḥ
ōṃ nirguṇāya namaḥ ॥ 100 ॥

ఓం శ్రీనివాసాయ నమః
ఓం జగద్వ్యపినే నమః
ఓం జగన్మయాయ నమః
ఓం జగత్భాలాయ నమః
ఓం జగన్నాధాయ నమః
ఓం మహాకాయాయ నమః
ఓం ద్విరూపభ్రతే నమః
ఓం పరమాత్మనే నమః
ఓం పరజ్యోతిషే నమః
ఓం నిర్గుణాయ నమః ॥ 100 ॥

ஓஂ ஶ்ரீனிவாஸாய நம:
ஓஂ ஜக³த்³வ்யபினே நம:
ஓஂ ஜக³ன்மயாய நம:
ஓஂ ஜக³த்பா⁴லாய நம:
ஓஂ ஜக³ன்னாதா⁴ய நம:
ஓஂ மஹாகாயாய நம:
ஓம் த்³விரூபப்⁴ரதே நம:
ஓஂ பரமாத்மனே நம:
ஓஂ பரஜ்யோதிஷே நம:
ஓஂ நிர்கு³ணாய நம: ॥ 1௦௦ ॥

ॐ नृके सरिणे नमः
ॐ परतत्त्वाय नमः
ॐ परन्धाम्ने नमः
ॐ सच्चिदानन्द विग्रहाय नमः
ॐ लक्ष्मीनृसिंहाय नमः
ॐ सर्वात्मने नमः
ॐ धीराय नमः
ॐ प्रह्लाद पालकाय नमः
ॐ श्री लक्ष्मी नरसिंहाय नमः ॥ 108 ॥

ōṃ nṛkē sariṇē namaḥ
ōṃ paratattvāya namaḥ
ōṃ parandhāmnē namaḥ
ōṃ sachchidānanda vigrahāya namaḥ
ōṃ lakṣmīnṛsiṃhāya namaḥ
ōṃ sarvātmanē namaḥ
ōṃ dhīrāya namaḥ
ōṃ prahlāda pālakāya namaḥ
ōṃ śrī lakṣmī narasiṃhāya namaḥ ॥ 108 ॥

ఓం నృకే సరిణే నమః
ఓం పరతత్త్వాయ నమః
ఓం పరంధామ్నే నమః
ఓం సచ్చిదానంద విగ్రహాయ నమః
ఓం లక్ష్మీనృసింహాయ నమః
ఓం సర్వాత్మనే నమః
ఓం ధీరాయ నమః
ఓం ప్రహ్లాద పాలకాయ నమః
ఓం శ్రీ లక్ష్మీ నరసింహాయ నమః ॥ 108 ॥

ஓஂ ந்ருகே ஸரிணே நம:
ஓஂ பரதத்த்வாய நம:
ஓஂ பரன்தா⁴ம்னே நம:
ஓஂ ஸச்சிதா³னந்த³ விக்³ரஹாய நம:
ஓஂ லக்ஷ்மீன்ருஸிம்ஹாய நம:
ஓஂ ஸர்வாத்மனே நம:
ஓம் தீ⁴ராய நம:
ஓஂ ப்ரஹ்லாத³ பாலகாய நம:
ஓஂ ஶ்ரீ லக்ஷ்மீ நரஸிம்ஹாய நம: ॥ 1௦8 ॥

 

Alisha Chandel

More Interesting Articles on Hinduism For You

Leave a Reply